Corporate Finance

Bedrijfs-overdracht

Het kopen of verkopen van een onderneming (bedrijfsoverdracht) is een complex en emotioneel proces. Wat is de waarde van de onderneming? Hoe wordt er gefinancierd? Blijft de oud-eigenaar nog betrokken bij de onderneming? Hoe voorkomt u ruzie met familieleden? Wat betekent de verkoop voor de belastingaangifte? Met deze en andere vragen helpen wij u graag.

Sinds 1928 hebben wij veel ondernemers begeleid met het kopen en verkopen van bedrijven, zowel binnen de familiesfeer als daarbuiten. Met nu de derde generatie (Marco van der Laan) bij VANDERLAANGROEP, weten wij als geen ander hoe dit proces kan verlopen.

Marco van der Laan heeft zich gespecialiseerd in bedrijfsoverdracht. Hij is afgestudeerd als Register Valuator (waarderen van bedrijven). Daarnaast is Marco ook accountant en belastingadviseur. U heeft dus één gesprekspartner waarmee u alles kunt bespreken. Overnames, waardebepalingen, maar bijvoorbeeld ook Management Buy In en Management Buy Out trajecten.

Onze oplossing

Overweegt u om een onderneming te kopen of uw onderneming te verkopen? Dan helpen wij u graag met het gehele traject. Van waardebepaling tot financieringsaanvraag en juridische begeleiding. Om u te helpen met het maken van de juiste keuzes, doorlopen wij meerdere fases voor het kopen of verkopen van een onderneming.

Op een onafhankelijke en deskundige wijze begeleiden wij zowel kopers als verkopers van bedrijven. U ontzorgen, in het gehele traject van de eerste oriëntatie tot aan het ondertekenen van de overeenkomsten, is ons doel.

Voor het zoeken van potentiële kandidaten voor uw onderneming of ondernemingen die u wilt overnemen maken wij gebruik van het overnameplatform van Brookz.