Online Boekhouden

Met Online boekhouden kunt u de financiële administratie grotendeels automatiseren en kunnen wij afscheid nemen van de schoenendozen en boodschappentassen. Door de flexibiliteit van Online boekhouden kunnen wij de taken verdelen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld de gehele administratie  voor u verwerken of u doet deze geheel zelf. Ook kunt u delen zelf doen en delen aan ons uitbesteden. U hoeft voor Online boekhouden geen software aan te schaffen. U heeft alleen een computer met internet nodig. Online boekhouden regelt de back-ups en zorgt ervoor dat u altijd in de meeste recente versie werkt.

Dankzij de mogelijkheden van Online boekhouden kunnen administraties efficiënter worden verwerkt, waardoor u mogelijk kunt besparen op uw accountantskosten. Voor het Online boekhouden maakt VANDERLAANGROEP gebruik van Twinfield, marktleider op het gebied van online administraties. VANDERLAANGROEP is gecertificeerd expert partner van Twinfield en XBRL -ready.

1.    Digitale verwerking van inkoop- en verkoopfacturen

De door u ontvangen inkoopfacturen kunt u scannen en mailen naar VANDERLAANGROEP. Deze inkoopfacturen zullen wij digitaal verwerken door middel van scan en herken. Daarbij maken wij gebruik van Basecone. Op deze manier kan uw administratie efficiënt worden verwerkt.

Indien gewenst heeft u een eigen inlognaam, zodat u de facturen digitaal kunt opvragen en aanleveren. U hoeft dan niet meer te spitten in verschillende orders naar facturen.  U heeft de beschikking over uw eigen digitale archief. Daarnaast kunnen ook wij eenvoudig de facturen uit uw administratie raadplegen, zodat u de originele administratie niet meer bij ons hoeft af te geven.
Basecone biedt ook de mogelijkheid om een workflow binnen uw organisatie in te richten waarbij de facturen digitaal kunnen worden geautoriseerd. De inkoopfactuur kan na scannen ter goedkeuring worden aangeboden aan verschillende personen. De facturen zijn hierdoor niet meer verspreid door uw organisatie, maar altijd benaderbaar via Basecone.

Naast het verwerken van de inkoopfacturen is het ook mogelijk om uw verkoopfacturen digitaal te verwerken met behulp van scan en herken. Ook is het in sommige gevallen  mogelijk om uw facturatiepakket te koppelen met het Online boekhouden  (zie ook punt 6 koppelingen met andere applicaties) of kunt u gebruik maken van de facturatiemodule (zie ook punt 2 factureren).

VANDERLAANGROEP heeft in samenwerking met Basecone een eigen app. Met deze app kunt u met uw telefoon (Iphone of Android) een foto maken van benzine- of restaurantbon en deze gelijk doorsturen, zodat deze klaar staat voor verwerking in de administratie.

2.    Factureren

Vanuit Online boekhouden kunt u de verkoopfacturen opstellen, gebaseerd op uw huisstijl. Indien gewenst kunt u vanuit hier ook digitale verkoopfacturen versturen. De verkoopfactuur wordt automatisch verwerkt in de administratie, zodat wij deze niet handmatig hoeven te verwerken.

3.    Automatisch inlezen van bankafschriften

Als u een bankrekening heeft bij de ABN AMRO, ING, Knab of Rabobank is het mogelijk om deze te koppelen aan Online boekhouden. De bankmutaties worden dagelijks ingelezen in Online boekhouden. Aan de hand van ingestelde criteria herkend Online boekhouden de mutaties en zal deze automatisch op de juiste posten verwerken.  Hierdoor is de administratie actueel en hoeven de mutaties niet meer handmatig worden overgenomen van de bankafschriften.

Heeft u geen bankrekening bij de ABN AMRO, ING, Knab of Rabobank dan is het mogelijk om vanuit uw internetbankieren een elektronisch bankafschrift (MT940 bestand) te downloaden en deze naar ons te sturen. Dit bestand kunnen wij inlezen in Online boekhouden. De verwerking van dit bestand gaat op dezelfde manier als de hierboven genoemde koppeling.

4.    Aanmaken betaal- en incassobestanden

Na verwerking van uw inkoopfacturen, verkoopfacturen en uw bank, kunnen wij een betaalbestand voor u aanmaken. Hierin staan de inkoopfacturen in, die nog niet betaald zijn.  Uiteraard bepaald u zelf welke facturen en bedragen betaalt gaan worden. Dit bestand kunt u inlezen in uw internetbankieren. Hierdoor hoeft u geen bedragen en bankrekeningnummers handmatig over te nemen.

Tevens kunnen wij een incassobestand aanleveren, welke u kunt inlezen in uw internetbankieren.

5.    Debiteurenbeheer

Online boekhouden biedt de mogelijkheid van debiteurenbeheer. U kunt hiermee aanmaningen versturen en een bellijst generen.

6.    Koppelingen met andere applicaties

Online boekhouden is een zogenaamd open source programma, waardoor het makkelijk te koppelen is aan andere applicaties. Hierbij kunt u denken aan relatiebeheer, facturatie, webshop, kassasystemen e.d. Deze koppelingen maakt het mogelijk dat reeds eerder ingevoerde gegevens niet nogmaals hoeven worden in gevoerd.

VANDERLAANGROEP biedt naast Online boekhouden ook Online lonen aan. Beide pakketten zijn te koppelen, zodat uw salarismutaties automatisch in uw financiële administratie worden verwerkt via de loonjournaalpost. Uw loonkosten zijn gelijk zichtbaar in uw financiële administratie, na verwerking van de lonen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden?
Voor meer informatie over de inrichting van uw financiële administratie en het met u meedenken over een efficiënte uitvoering van uw financiële administratie kunt u contact opnemen met de coaches van VANDERLAANGROEP.

Vragen?

Stel uw vraag gerust bij één van onze adviseurs

Contact

Aangesloten bij: