Ondernemingsplan

Met het invullen van een ondernemingsplan beschrijft u uw plannen, doelstellingen en werkwijze. Absoluut onmisbaar voor succesvol ondernemen.

Het ondernemingsplan is een goed overzicht van de mogelijkheden en onmogelijkheden, gekoppeld aan de financiële consequenties. Een ondernemer schrijft een ondernemingsplan niet alleen voor zichzelf, maar tevens voor een potentiële kredietverlener. Een kredietverlener moet immers aan de hand van een aantal factoren kunnen bepalen al dan niet in zee te gaan met de ondernemer. De ondernemer wordt onder andere op basis van ondernemerskwaliteiten (beschikt de ondernemer over diploma en/of heeft hij voldoende aantoonbare ervaring in de branche waarbinnen hij zijn bedrijf wil beginnen?) en op basis van zijn ondernemingsplan beoordeeld.

Een goed doortimmerd ondernemingsplan geeft zo een beeld van waar u en eventuele derde partijen aan beginnen. Deze derden zullen alleen met u in zee gaan als ze voldoende vertrouwen in u hebben. Een goed ondernemingsplan kan ze dat geven.

Een ondernemingsplan is een persoonlijk plan. De persoonlijke gegevens, de omschrijving van het plan en het marketingplan dient u in eerste instantie ook zelf op te stellen. Het is raadzaam het plan met één van onze adviseurs op te zetten en te laten beoordelen. Onze coach kan u wijzen op onduidelijkheden en hiaten en kan u helpen met het opstellen van het financiële plan.

Inhoud ondernemingsplan

Het ondernemingsplan moet in ieder geval een antwoord geven op de volgende vragen:
1.         Wie bent u, welke motivatie en doelstellingen heeft u?
2.         Wat gaat u aanbieden en waarom?
3.         Wie is uw doelgroep?
4.         Hoe gaat u zich onderscheiden in de markt?
5.         Wat is uw plan van aanpak?
6.         Wat is de benodigde investering?
7.         Waar haalt u het benodigde geld vandaan?
8.         Wat is de prognose voor komende periode?

Vragen?

Stel uw vraag gerust bij één van onze adviseurs

Contact

Aangesloten bij: