Diensten

U bent goed in uw vakgebied. Toch kunt u met vragen te maken krijgen waar u hulp bij nodig heeft. Met veel spelregels moet u rekening houden en u wilt niet teruggefloten worden. Wij helpen u graag met uw vragen.

Uw passie is uw onderneming, onze passie is om u te helpen met al uw vragen op het gebied van accountancy, belastingen, personeel en bedrijfsoverdracht. Om u zo goed mogelijk te adviseren, schakelen wij voor bepaalde vragen de hulp in van externe specialisten, zoals notarissen, banken en advocaten.

Vanaf de start tot uw persoonlijke finish helpen wij u. In elke fase van uw onderneming.

Veel starters merken na korte tijd dat ze de wedstrijd iets te licht hebben opgevat. Bij onvoldoende voorbereiding kan het gebeuren dat door tegenvallende resultaten niet aan de verplichtingen kan worden voldaan. Of dat de start te voorzichtig is ingezet, waardoor alsnog allerlei investeringen moeten worden gedaan. Zaken die te voorkomen zijn.

Net als iedere topsporter moet u zich goed voorbereiden op een prestatie en proberen om misstappen te voorkomen. Belangrijke eerste stappen zijn in ieder geval:

Als startende ondernemer is het belangrijk om tijdig de juiste informatie te verkrijgen. Wij helpen u graag met deze informatie. Wij zorgen ervoor dat u beter van start gaat, waarbij zoveel mogelijk onzekerheden worden weggenomen.

Ondernemen kan alleen, maar ook samen met anderen. Dit kan door personeel in dienst te nemen of door nauwer samen te werken met anderen. Dit kan met dezelfde rechtsvorm, maar u kunt ook kiezen voor een andere rechtsvorm die beter bij uw samenwerking past. Daarnaast worden net als bij teamsporten afspraken gemaakt, zodat er een optimale teamprestatie is.

Door voor de start onderlinge afspraken vast te leggen in bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst of samenwerkingsovereenkomst worden misverstanden voorkomen. U kunt zich dan volledig richten op uw wedstrijd.

Wij helpen u met de keuze van de rechtsvorm en het vastleggen van de onderlinge afspraken.

Uw prestaties worden beloond; de zaak groeit. Wellicht is dit het moment om uw eenmanszaak om te zetten in een besloten vennootschap. Wij kunnen u helpen bij het inbrengen van uw eenmanszaak in een bv.

Groei kan ook door het opzetten van nieuwe activiteiten of een overname. Bij een overname komen veel fiscale aspecten aan bod. Vaak heeft u een financiering nodig. Daarvoor is een goed ondernemersplan belangrijk met in ieder geval een meerjarenbegroting, investeringsplan, exploitatie overzicht en liquiditeitsbegroting. Een specialistische klus, waar wij u graag bij helpen.

Wij helpen u met de groei van uw onderneming. Meer rust en met minder zorgen op weg naar de top!

Vroeg of laat komt het moment dat u gaat nadenken over de toekomst van uw onderneming. Uw persoonlijke finish komt in zicht. U heeft een opvolger of denkt misschien aan verkoop. Naast de strategische en financiële overwegingen spelen zullen ook persoonlijke factoren een rol. Overdracht of verkoop kan een emotioneel proces zijn.

Wij staan u bij het gehele proces terzijde. Aan de hand van een goed plan gaan wij gestructureerd te werk. Voorzichtig, stapsgewijs en aftastend beoordelen wij op basis van diverse factoren de waarde van uw onderneming.

Kiest u om wat voor reden dan ook voor het beëindigen van uw onderneming? Dan staan wij u bij in al het regelwerk. Tot en met de laatste financiële afwikkeling zijn wij uw coach. Van de start tot de finish!

Heeft u nog vragen?

Vraag het één van onze coaches.

Vraag het een coach

VANDERLAANGROEP is aangesloten bij: