Diensten

Dienstverlening

VANDERLAANGROEP biedt een totaaloplossing voor ondernemers. Wij kunnen u helpen op gebied van accountancy, belastingen, personeel en salaris en bedrijfsoverdracht.

Daarnaast hebben onze coaches goede contacten met notarissen, banken en advocaten. Deze externe specialisten kunnen wij indien nodig inschakelen, om u zo goed mogelijk te adviseren. Onze coaches spreken de taal van deze externe specialist, omdat wij overleg voeren op goed niveau en verantwoordelijk zijn voor het advies naar u.

Bedrijfsfase

In welke fase u ook zit, VANDERLAANGROEP kan u helpen met het maken van de juiste keuzes.

Fase 1. Bedrijf starten

Veel starters merken echter na een periode dat ze de wedstrijd iets te licht hebben opgevat. Bij onvoldoende voorbereiding kan het gebeuren dat door tegenvallende resultaten niet aan de verplichtingen kan worden voldaan. Of dat de start te voorzichtig is ingezet, waardoor alsnog allerlei investeringen moeten worden gedaan. Zorgen die te voorkomen zijn. Net als iedere topsporter bereidt u zich zeer goed voor op een prestatie en probeert u deze misstappen te voorkomen.

U denkt van tevoren uitgebreid na over zaken, zoals:

Om als startend ondernemer tijdig de juiste informatie te verkrijgen, is het verstandig een goede en betrouwbare adviseur in te schakelen. De VANDERLAANGROEP is zo’n adviseur. Met onze coaching start u beter, waarbij zoveel mogelijk onzekerheden worden weggenomen.
Als coach zijn wij er voor het beantwoorden van al deze vragen. Wij staan u bij in het maken van keuzes, het oplossen van vragen. Ook brengen we u de laatste technieken bij. Voor al deze zaken hebben wij verschillende specialisten in huis.

Fase 2. Samenwerken

U kunt alleen ondernemen of samen met anderen. Samen met anderen kan doordat u personeel in dienst gaat nemen, maar kan ook door nauwer samen te gaan werken met anderen. Dit kan in één en dezelfde rechtsvorm, maar u kunt ook kiezen voor een andere rechtsvorm dat beter bij uw samenwerking past. Daarnaast worden net als bij veel teamsporten afspraken gemaakt, zodat er een optimale teamprestatie is.

Door voor de start onderlinge afspraken vast te leggen in bijvoorbeeld een arbeidsovereenkomst, aandeelhoudersovereenkomst, overeenkomst van vennootschap onder firma of andere samenwerkingsovereenkomst, worden misverstanden voorkomen en kunt u zich volledig richten op de wedstrijd.

De VANDERLAANGROEP kan u coachen met de keuze van de rechtsvorm en het vastleggen in overeenkomsten van de onderlinge afspraken.

Fase 3. Groeien

Uw prestaties worden beloond; de zaak groeit. Wellicht het moment om uw eenmanszaak om te zetten in een besloten vennootschap. Dat is ook een optie bij het ontplooien van nieuwe activiteiten of een bedrijfsovername.

Bij een overname komen veel fiscale aspecten aan bod. Vaak heeft u een financiering nodig.

Daarvoor is een goed ondernemersplan belangrijk. Deze is voorzien van een meerjarenbegroting, investeringsplan, exploitatie overzicht en liquiditeitsbegroting. Een specialistische klus, waar u wel wat hulp bij kunt gebruiken.

De VANDERLAANGROEP kan u op alle terreinen adviseren. Ook het papierwerk is bij het oprichten van een vennootschap bij ons in vertrouwde handen. Meer rust en minder zorgen op weg naar de top!

Fase 4. Overdracht en beëindiging

En dan is daar uw persoonlijke finish. Vroeg of laat komt het moment dat u gaat nadenken over de toekomst van uw bedrijf. U heeft een opvolger in zicht of denkt misschien wel aan verkoop. Naast de strategische en financiële overwegingen spelen hoe dan ook persoonlijke factoren een rol. Dat kan best een emotioneel punt zijn. De VANDERLAANGROEP staat u het hele proces terzijde.

Aan de hand van een goed plan gaan wij gestructureerd te werk. Voorzichtig, stapsgewijs en aftastend beoordelen wij op basis van diverse factoren de waarde van uw onderneming.

Kiest u om welke reden dan ook voor het beëindigen van uw bedrijf, dan staan wij u bij in al het regelwerk. Tot en met de laatste financiële afwikkeling zijn wij uw rechterhand. U kunt op uw coach vertrouwen, van de start tot het eindpunt!

Vragen?

Stel uw vraag gerust bij één van onze adviseurs

Contact

Aangesloten bij: