Zwv-pgb-zorgverleners kunnen ook zorgbonus aanvragen

Vanaf 2 september 2024 kunnen Zwv-pgb-zorgverleners die tijdens de coronacrisis een uitzonderlijke prestatie hebben verricht een zorgbonus aanvragen. In tegenstelling tot andere zorgverleners had bovengenoemde groep nog geen zorgbonus gehad. Dit wordt nu dus rechtgetrokken.

Uitzonderlijke prestatie

Alleen degenen die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd komen voor de zorgbonus in aanmerking. Het gaat dan bijvoorbeeld om zorgverleners die patiënten bleven verzorgen die het coronavirus hadden of geen vakantie konden opnemen.

Omvang bonus

Er komen twee bonussen beschikbaar. De eerste bedraagt € 1.000 netto voor Zvw-pgb-zorgverleners die werkten in de periode 1 maart 2020 tot 1 september 2020. De tweede is voor diegenen die werkten in de periode 1 oktober 2020 tot 15 juni 2021. Deze bonus bedraagt € 384,71.

Voorwaarden

De zorgbonus kent nog enkele aanvullende voorwaarden. Zo moet er bij de budgethouder gewerkt zijn op basis van een arbeidsovereenkomst of overeenkomst van opdracht. De zorgverlener mag geen eerste- of tweedegraads familielid zijn, niet meer dan twee keer modaal verdienen bij een voltijdse werkweek en nog geen bonus hebben ontvangen.

Aanvragen

De zorgbonus kan online bij de SVB worden aangevraagd van 2 september 2024 9.00 uur tot 24 oktober 2024 18.00 uur. Na de aanvraag wordt gecontroleerd of aan alle voorwaarden is voldaan. Is dit het geval, dan wordt de zorgbonus aan de zorgverlener uitbetaald.

Deel dit artikel