Vraag uiterlijk 1 september uw toeslag over 2023 aan!

Had u in 2023 recht op zorgtoeslag, huurtoeslag of kindgebonden budget, vraag deze dan uiterlijk 1 september 2024 aan. Latere aanvragen worden in principe afgewezen.

Uitzondering

Dit is alleen anders als u of uw toeslagpartner uitstel heeft gekregen voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting. U kunt de toeslagen dan nog aanvragen totdat het uitstel afloopt.

Let op! Voor de kinderopvangtoeslag geldt een andere regeling, deze toeslag moet u zo snel mogelijk aanvragen. Dit betekent binnen drie maanden nadat u er recht op krijgt!

Recht op toeslag?

U kunt op de site van de Dienst Toeslagen checken of u recht heeft op een toeslag. U kunt hier ook een proefberekening maken, zodat u kunt zien op welk bedrag aan toeslag u recht heeft.

Ten onrechte geen aanvraag

In de praktijk blijkt dat vele duizenden rechthebbenden op een toeslag, deze toeslag niet aanvragen. Het betreft zo’n 10% van alle huishoudens die er recht op hebben. De redenen dat de toeslagen niet worden aangevraagd zijn onduidelijk.

Mijn Toeslagen

De overheid doet er alles aan om het aanvragen van toeslagen zo eenvoudig mogelijk te houden. Aanvragen kan digitaal met behulp van DigiD via Mijn Toeslagen. U kunt hier ook uw gegevens wijzigen als dat nodig is.

Deel dit artikel