In de software van de Kamer van Koophandel is een wetswijziging niet tijdig verwerkt, omdat het ministerie van Justitie en Veiligheid de betrokkenen niet tijdig heeft geïnformeerd hierover. Dit betreft zaken die in de balans opgenomen of gesplitst moeten worden. Hierdoor kan het voorkomen dat de stukken over 2018 die bij de KvK moeten worden ingediend, onvolledig zijn.

Jaarrekening en jaarstukken deponeren

PostMicro- en kleine rechtspersonen moeten vanaf 2016 hun jaarrekening en jaarstukken digitaal deponeren. Middelgrote rechtspersonen sinds 2017. Dit kan met behulp van administratiesoftware of via de online service ‘Zelf Deponeren Jaarrekening’ van de Kamer van Koophandel.

Wetswijziging niet tijdig verwerkt

In de administratiesoftware en in de online service van de Kamer van Koophandel is een wetswijziging niet tijdig verwerkt. Dit betreft zaken die in de balans opgenomen of gesplitst moeten worden. Hierdoor kan het voorkomen dat niet alle informatie die in de jaarrekening van 2018 moet worden opgenomen, kan worden ingevuld.

Handleiding

Het ministerie heeft inmiddels een handleiding gepubliceerd, waarin is aangegeven op welke manier de nodige gegevens aangeleverd kunnen worden. In de handleiding wordt ook aandacht besteed aan de vraag wat er moet gebeuren met reeds ingediende stukken.

Jaarrekening deponeren

Is uw jaarrekening 2018 reeds gedeponeerd? Dan hoeft u doorgaans niets te doen. Is dit nog niet gebeurd of heeft u vragen over het deponeren van de jaarrekeningen en jaarstukken 2018, neem dan contact met ons op.