Nieuws

In samenwerking met onze branche organisatie SRA bieden wij onderstaand nieuws aan.

RSS SRA Nieuwsbank

 • Gift? Loop uw aftrek niet mis 17 augustus 2018
  Giften zijn onder voorwaarden aftrekbaar van uw inkomen. En die aftrek wilt u niet mislopen. Als u een gift per bank overmaakt, is dit het beste bewijs dat u de gift ook daadwerkelijk heeft gedaan.
 • Geen terugwerkende kracht ontheffing KOR 16 augustus 2018
  Vanaf 10 juli 2018 heeft de regeling die kleine ondernemers een ontheffing van de administratieve verplichtingen voor de btw verleent, geen terugwerkende kracht meer.
 • Kabinet steunt boeren tegen gevolgen droogte 16 augustus 2018
  Het kabinet heeft steun toegezegd inzake de gevolgen van de aanhoudende droogte voor de agrarische sector. Eén van de maatregelen betreft de verschaffing van overbruggingskredieten.
 • Print van digitale factuur onvoldoende fiscaal bewijs 15 augustus 2018
  Als ondernemer bent u verplicht een administratie te voeren en zodanig in te richten dat de fiscus uw fiscale verplichtingen hieruit eenvoudig kan afleiden. Onlangs heeft de Belastingdienst aan SRA-accountantskantoren meer duidelijkheid gegeven over deze bewaarplicht in relatie tot de toenemende digitalisering van het bedrijfsleven.
 • UWV stapt over op eHerkenning 14 augustus 2018
  Ook het UWV gaat gebruik maken van eHerkenning. Het gebruik hiervan bij het UWV is vanaf 1 november 2018 mogelijk. Vanaf 1 november 2019 wordt het gebruik van eHerkenning zelfs verplicht.
 • 5 tips voor pensioen dga 13 augustus 2018
  Dga's kunnen sinds vorig jaar geen pensioen in eigen beheer meer opbouwen. Welke alternatieven zijn er dan? We noemen de aantrekkelijkste mogelijkheden.
 • Ondernemer krijgt eerder NHG 10 augustus 2018
  Ondernemers die één jaar actief zijn als ondernemer, kunnen voortaan in aanmerking komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek garantie (NHG). Tot voor kort moest een ondernemer minstens drie jaar een bedrijf hebben.
 • Beëindig vrijwillige ziektewetverzekering bij overstap naar bv 9 augustus 2018
  Als u als ondernemer overstapt naar een bv, dient u een eventueel vrijwillige ziektewetverzekering bij het UWV zelf te beëindigen. Doet u dit niet, dan betaalt u uw premie voor niets, want bij ziekte heeft u geen recht op een uitkering.
 • Reparatie dak zonnepaneel? Geen teruggave btw 8 augustus 2018
  Particulieren die zonnepanelen plaatsen, kunnen de btw hierover terugkrijgen. Laat men bij de plaatsing tevens het dak repareren, dan kan die btw niet teruggevraagd worden. Dit besliste de rechter in Groningen.
 • Is de btw op een catamaran aftrekbaar? 7 augustus 2018
  Als zeilen uw hobby is, zou het mooi zijn als u de btw op een aangeschafte catamaran zou kunnen aftrekken. Maar is dat ook zo, als u de catamaran zakelijk gebruikt?
 • Kosten airco aftrekbaar? 6 augustus 2018
  Nederland heeft te maken met de ergste hittegolf sinds jaren. Gelukkig kan in veel gevallen een airco uitkomst bieden. Kunt u de kosten daarvan delen met de fiscus?
 • Fiscaal voordeel schenken bedrijf 3 augustus 2018
  Als de pensioendatum in zicht is, komt het moment om uw bedrijf over te dragen. Misschien hebt u voldoende voor uw oude dag opzij kunnen leggen en denkt u erover uw bedrijf aan een van uw kinderen te schenken. In dat geval heeft de verkrijger, bijvoorbeeld uw kind, recht op een belangrijk fiscaal voordeel.
 • Overwaarde woning belast als afkoop alimentatie 2 augustus 2018
  Als bij een echtscheiding de ene partij de overwaarde van de woning krijgt toebedeeld, kan dit gekoppeld zijn aan een vermindering van de alimentatieplicht. In dat geval is er sprake van afkoop van alimentatie die belast is bij de ontvangende partij.
 • WOZ-waarde bedrijfsonroerendgoed aanvechten? 1 augustus 2018
  Bedrijfsmatig onroerend goed gaat niet overal in Nederland regelmatig van de hand. Om de waarde hiervan te bepalen, maken gemeenten in taxatiewijzers dan ook gebruik van zogenaamde kengetallen. Maar die zijn niet zaligmakend en kunt u dus gewoon aanvechten.
 • Dure kappersschaar, wie betaalt dat? 31 juli 2018
  Het MBO moet zorgen voor de basisuitrusting van een student. Denk daarbij aan een kappersschaar of koksmes. Zo moet de opleiding gegarandeerd toegankelijk blijven voor studenten, of hun ouders, met een kleine portemonnee.
 • Strikte voorwaarden handelarenkenteken 30 juli 2018
  Als ondernemer in de autobranche kunt u, onder voorwaarden, gebruik maken van een zogenaamd handelarenkenteken. U mag dan met het voertuig gebruik maken van de weg, maar alleen in het kader van uw bedrijfsactiviteiten.
 • Laag btw-tarief disposable bloedplasma sets 27 juli 2018
  Sets die eenmalig gebruikt worden voor opslag en transport van bloedplasma, én die voldoen aan de eisen van het Besluit medische hulpmiddelen, zijn belast met 6% btw in plaats van 21%.
 • Niet genoten loon wel belast? 25 juli 2018
  Een bv in moeilijkheden besluit een deel van het salaris van de dga niet uit te betalen. Er wordt wel loonheffing ingehouden en afgedragen. Volgens de rechter is het loon genoten.
 • Elektrische auto nog de moeite waard? 24 juli 2018
  De meeste ondernemers en dga's rijden in een auto van de zaak. Elektrisch rijden is duurzaam en al jaren een optie, maar is het anno 2018 nog de moeite waard?
 • Vanaf 2020 compensatie transitievergoeding bij ziekte 24 juli 2018
  Werkgevers krijgen vanaf 2020 compensatie voor de transitievergoeding die zij moeten betalen bij het ontslag van langdurig zieke werknemers.

Deel deze pagina

Vragen?

Stel uw vraag gerust bij één van onze adviseurs

Contact

Aangesloten bij: