Nieuws

In samenwerking met onze branche organisatie SRA bieden wij onderstaand nieuws aan.

RSS SRA Nieuwsbank

 • Prijs in loterij op werk is loon 12 december 2017
  Als u een prijs wint in een loterij, zult u niet snel denken dat er sprake is van loon uit dienstbetrekking. Tenzij de werkgever de loterij organiseert, want dan kan dit wel het geval zijn.
 • Vanaf 2018 vakantietoeslag over overwerk 11 december 2017
  Vanaf 1 januari 2018 moet u ten minste het minimumloon betalen voor overwerk. Daarnaast moet u vakantiegeld berekenen over de uitbetaalde overuren.
 • LEI-nummer verplicht voor beleggingsonderneming 11 december 2017
  Per 3 januari 2018 gaan nieuwe regels gelden voor ondernemingen of rechtspersonen die beleggen bij een financiële instelling. Vanaf dan kunt u alleen transacties doen als u een LEI-nummer heeft. Wat is een LEI precies en hoe vraagt u dit nummer aan?
 • Belastingdienst helpt startende ondernemers in de horeca 11 december 2017
  Het aantal nieuwe horecagelegenheden is de afgelopen vijf jaar flink gegroeid. Om ondernemers met een bedrijf jonger dan drie jaar te helpen, voert de Belastingdienst de campagne ‘Een goede start is vooruitzien’. De Belastingdienst ziet dat vooral startende ondernemers moeite hebben met belastingzaken.
 • Uw inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet voor 2018 8 december 2017
  Het maximumbijdrage-inkomen voor de Zorgverzekeringswet (Zvw) gaat per 1 januari 2018 omhoog. Ook het percentage van de 'lage' inkomensafhankelijke bijdrage Zvw stijgt iets. Per saldo bent u als dga of als ondernemer in de inkomstenbelasting volgend jaar maximaal € 186 meer kwijt aan Zvw dan dit jaar.
 • Té luxe woning geen ondernemingsvermogen 8 december 2017
  Zaken die u zowel voor uw bedrijf als privé gebruikt, zijn keuzevermogen. Waar u voor kiest, ondernemings- of privévermogen, moet blijken uit uw administratie. Of u een bedrijfsmiddel al dan niet als ondernemingsvermogen aanmerkt, heeft de nodige fiscale gevolgen.
 • Extraatje voor uw (klein)kind? Schenk fiscaal vrij! 7 december 2017
  Kan uw kind een financieel ruggensteuntje goed gebruiken? Bijvoorbeeld bij het kopen van een eigen huis of bij het starten van een eigen bedrijf. Of wilt u uw kleinkind graag ‘gewoon’ een keer een extraatje geven? Misschien wilt u uw vermogen slim verdelen om erfbelasting in de toekomst te beperken. En heeft u dat dit […]
 • Ontslag op staande voet? Leg besprekingen goed vast! 7 december 2017
  Als goed werkgever heeft u het beste voor met uw medewerkers. Maar soms gaat het toch mis. Ontslag op staande voet is voor beide partijen ingrijpend. U moet dus zorgvuldig handelen. Wat zijn de vereisten voor ontslag op staande voet?
 • Waardebepaling van een recreatiepark voor OZB 7 december 2017
  Als u de eigenaar bent van een recreatiepark, ontvangt u hiervoor ook een aanslag OZB. Hoe wordt de waarde daarvan bepaald?
 • Geen belastingrente bij aanslag erfbelasting 6 december 2017
  Er wordt geen belastingrente in rekening gebracht wanneer de Belastingdienst een aanslag oplegt naar aanleiding van een aangifte erfbelasting met betrekking tot een overlijden in 2017.
 • Wat betekenen de strengere privacyregels voor uw horecabedrijf? 5 december 2017
  Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet bevat de regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Wat betekent de komst van de AVG voor u?
 • Niet langer verplicht fiscaal partnerschap voor pleegkind 4 december 2017
  Pleegkinderen en hun verzorgende ouders hoeven voortaan niet meer bang te zijn dat de Belastingdienst hen ziet als fiscale partners voor de toeslagen en de inkomstenbelasting. Indien gewenst kan een pleegkind voor wie de pleegouder/verzorgende ouder een pleegvergoeding of kinderbijslag heeft ontvangen, worden uitgezonderd van partnerschap. Daarvoor moet wel een verzoek worden ingediend bij de […]
 • Kunt u als groep ondernemers ook een VOF oprichten? 1 december 2017
  In een vennootschap onder firma (vof) zijn alle deelnemers zelfstandig ondernemer. Deze structuur wordt nogal eens gebruikt wanneer beide partners werkzaam zijn in hun bedrijf, zoals een agrarische onderneming. Dit kan fiscaal een aantal voordelen opleveren. Maar het kan ook interessant zijn voor grotere samenstellingen van zelfstandig ondernemers. Waar moet je dan rekening mee houden?
 • Dit jaar hoogste belastingkorting bij afkoop pensioen in eigen beheer 1 december 2017
  Weet u al wat u met uw pensioen in eigen beheer wenst te gaan doen? Gaat u voor afkoop en heeft u nog niets geregeld, dan kan het verstandig zijn er nu vaart achter te zetten. U kunt in 2017 namelijk nog profiteren van de hoogste belastingkorting.
 • Waarom blijft er zo ‘weinig’ over van mijn eindejaarsbonus? 30 november 2017
  Aan het einde van het jaar keert mijn werkgever aan mij een bonus uit van € 15.000. Op deze bonus wordt 55,6% belasting ingehouden. Hoe kan dat? Het hoogste belastingtarief is toch 52%?
 • Wat betekent de Europese privacywet voor uw transportbedrijf? 29 november 2017
  Op 25 mei 2018 treedt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in werking. Deze Europese privacywet bevat de regels voor het (automatisch) verwerken van persoonsgegevens. Wat betekent de komst van de AVG voor uw transportbedrijf?
 • Jacquet voor dominee is geen fiscale werkkleding 28 november 2017
  Als ondernemer mag u de kosten van werkkleding van de winst aftrekken. Ook mag u werkkleding onbelast ter beschikking stellen aan uw personeel. Maar wat is fiscaal gezien werkkleding precies?
 • Schenkingsmaatregel geschrapt uit Belastingplannen 2018 28 november 2017
  Het betreft schenkingsaspecten bij het aangaan van een huwelijk, het aangaan of wijzigen van huwelijkse voorwaarden of een notarieel samenlevingscontract uit de Belastingplannen voor 2018. De Tweede Kamer heeft hier een stokje voor gestoken.
 • Btw op oninbare vorderingen. Wees op tijd met uw terugvraag! 27 november 2017
  Sinds dit jaar is het eenvoudiger om de btw op oninbare vorderingen terug te vragen. Maar wanneer kunt u nu precies deze btw terugvragen als het duidelijk is dat uw klant de factuur niet zal betalen? U leest het hieronder.
 • Wat te doen met de btw op Belgische tolheffing? 27 november 2017
  Voor vrachtauto's moet op de Belgische wegen sinds 1 april 2016 tol worden betaald. Moet u hier ook btw over betalen en zo ja, hoe en wanneer vraagt u deze btw terug?

Deel deze pagina

Vragen?

Stel uw vraag gerust bij één van onze adviseurs

Contact

Aangesloten bij: